Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni avgick hastigt under fredagen. Tyckare och lustigkurrar på Twitter gjorde vad de gör bäst och reagerade gå beskedet. Vi har samlat några tidiga, och goa, reaktioner:

En första rimlig fråga.

Liberalernas väljarstöd just nu: 2,1% enligt Poll of Polls.

Det är lätt att bli nostalgisk.

Lite backstory: Nyamko Sabunis tid på partiledarposten har knappast varit lätt. I februari meddelade Sabuni till exempel att Liberalerna kan tänka sig att släppa fram en regering där Sverigedemokraterna ingår. Ett uttalande som blev ”pannkaka” enligt Sabuni själv.

Hur mycket Sabunis partiledarkarriär är en produkt från lobbyister och näringslivet har också varit på tapeten.

Enligt källor till DN ska Sabunis avgång dock bland annat handlat om ett särskilt Youtube-klipp.

Drygt hundra personer hade sett klippet där Sabuni fikar med Ulf Kristersson och Svenska Dagbladets politiske redaktör Tove Lifvendahl. Tills klippet upptäcktes av streamaren och ETC-journalisten Max V Karlsson det vill säga. Och blev viralt.

I klippet hävdar Sabuni bland annat att inget revolutionerande hänt inom sjukvården sedan penicillinet upptäcktes. Framförallt säger hon att hon ska fly till Norge om ryssen kommer.

Det kan man lugnt säga.

Och framtiden då?

Antingen går man tillbaka till sina rötter.

Eller så skördar man vad man sått.