Aldrig någonsin har Sverige bevittnat så här många skolattacker på så kort tid.

Nazisten i Eslöv, hans vän i Kristianstad och nu detta dåd i Malmö – flera attacker i Skåne på kort tid där det visat sig att gärningsmännen blivit radikaliserade av högerextremister på nätet.

Jag blev därför väldigt fascinerad av vad Sverigedemokraternas ”nyhetskanal” Riks hade att säga om saken.

På Twitter skrev deras programledare Richard Sörman “Visst är det konstigt att vi svenskar inte vill ha mer immigration från MENA?”.

h

Spännande! Visste Riks redan 40 minuter efter att dådet blivit känt vem gärningsmannen var?

När det senare visade sig att gärningsmannen delat högerextrema budskap blev det uppenbart att Sörmanbara drog något ur röven för att beskylla invandrare för det hemska dådet.

SD hjärntvättar unga

Vi är många som länge har varnat för Sverigedemokraternas uppviglande retorik. Nu får vi se konsekvenserna av den. För varje tal där Kent Ekeroth kallar nazister ‘spjutspetsen som ska ta tillbaka vårt land’ kommer en lärare i tjänst att knivhuggas.

SD bär ansvar för skolattackerna i Trollhättan, Eslöv, Kristianstad och Malmö genom deras deltagande i hjärntvätt av unga och vidare radikalisering av högern. SD och Riks tankegods är hatfullt, onyanserat och polariserande i en tid som behöver enighet.

Richard Sörman tweetar om ett “vanligt mönster” när det kommer till våldet i samhället, att det var ett rimligt antagande att mannen bakom attacken kom från mellanöstern.

Det egentliga mönstret är att samtliga skoldåd de senaste tre åren – tre i Skåne och ett i Varberg – har utförts av högerextremister, ofta med psykiska problem. Det är exakt dessa personer som utgör Riks följarbas, sårbara unga med behov av gemenskap och någon eller något att beskylla för deras problem.

Gynnas av våldet

Det finns inget parti i riksdagen som gynnas av våld lika mycket som SD. Att det finns våld i samhället är Sverigedemokraternas existensberättigande, det är därför motverkar de politiska insatser som kan vända den utveckling vi ser.

SD stöttar nedmontering av skyddsnätet i samhället för att accelerera nuvarande utveckling och för att en otrygg befolkning är en befolkning som kan tänka sig rösta på Sverigedemokraterna.

Partiet försöker sitt allra bästa för att framstå som seriösa, att de faktiskt ändrats sedan de grundades av SS-veteranen Gustaf Ekström eller den senare järnrörsskandalen.

Den enda skillnaden är att de nu uppmuntrar barn och unga att bruka våld istället för att göra det själva.